DIY: bli kvitt kviser FORT!!! - Beauty House Oslo -kviser

DIY: bli kvitt kviser FORT!!!

by Camilla mai 04, 2016 in ANSIKT . DIYBEAUTY 2

Kviser er noe jeg er lidenskapelig opptatt av siden jeg har hatt en endeløs kamp mot disse stygge røde fjellene hele livet. Jeg spurte moren min på hvilket tidspunkt burde jeg forvente at jeg slutter å få kviseutbrudd… Jeg er tross alt nærmere 30 enn 20 år gammel… Da fikk jeg til svar at hun får utbrudd enda, så det var jo betryggende.

Derfor har jeg vært nødt til å ta saken i egne hender og har faktisk en ganske solid slagplan hvordan du kan bli kvitt nye kviser raskt når du får utbrudd.

Kviser er vanligere enn du tror

Kviser er et hudproblem de fleste av oss har vært plaget med ihvertfall én gang i løpet av livet og knuser all selvtillit og swag når det er på det verste.

I puberteten er kviseutbrudd helt naturlig og de kan dukke opp i ansiktet, på brystet, ryggen, øreflippen, inne i nesa… ja egentlig overalt. Det som er betryggende er at kviseutbruddene vanligvis vil roe seg og etterhvert bli mindre hyppige jo nærmere du kommer slutten av puberteten.

Det er derimot de som aldri blir kvitt denne forbannelsen og sliter med utbrudd stadig vekk. Årsaken til dette varierer, men det er fortsatt mulig å få kontroll på kvisene dine.

Uansett alder så må du være forsiktig med å ikke pirke, skrape, irritere, poppe eller røre kvisene dine siden dette kan gi deg arr som er nærmest umulig å få vekk – kvisene går vekk men det gjør ikke arrene.

Heldigvis går det an å forhindre og forminske kviseutbrudd når du vet hvordan du gjør det.

Keep your friends close but your enemies closer

Men man skal aldri gå i krigen før man vet litt om motstanderen sin, slik oppstår kviser:

 • Huden har massevis av talgkjertler.
 • Talgkjertler produserer olje og sørger for at huden er sunn.
 • Noen ganger er produksjonen overaktiv og du får oljete hud.
 • For mye olje tetter porene og lager hudormer.
 • Hudormene blir ofte til kviser, men ikke alltid.
 • Som oftest formerer bakterier seg og vokser inne i tette talgkjertler – vips så har du en kvise!

Tips som forebygger kviser

bli kvitt kviser

Get them out!!

Før jeg skal ta for meg den skuddsikre slagplanen min hvordan du blir kvitt eksisterende kviser, må jeg så klart anbefale deg at du finner produkter og rutiner som forebygger kviser. Det beste er jo om du slipper kviseutbrudd.
Rens huden

 • Rens huden både morgen og kveld med en ansiktsrens som hjelper å forhindre kviser.
 • Regelmessig rensing av huden fjerner overflødig olje og åpner porene, dermed blir det mindre bakterier som lager kviser.

Fruktsyrer

 • Bruk en fuktighetskrem som inneholder alfa-hydroksysyrer én gang om dagen, helst på kvelden.
 • Dette virker eksfolierende og fjerner urenheter og tette porer.

Daglig rutine

 • Om du er plaget med kviser så er det viktig at den daglige ansiktsrensen opprettholdes hver eneste dag, morgen og kveld.
 • Slik forhindrer du utbrudd og holder huden ren og sunn hver eneste dag.

Makeup

 • Bruk naturlig sminke og produkter som lar huden puste.
 • Noen sminkemerker kan gi kviseutbrudd, prøv deg frem.
 • Bruk en foundation som er matt og ikke inneholder oljer da dette kan gi kviser.
 • Vask makeup-børstene dine for å forebygge skitt på kostene som overføres til fjeset når du bruker de.

Stress ned

 • Hvordan du har det på innsiden reflekteres hvordan du ser ut på utsiden.
 • Stress er den verste synderen når det kommer til kviseutbrudd.
 • Ta livet mer med ro, fokuser på hvordan du kan føle deg mer avslappet og balansert i hverdagen.

Slagplan for å få vekk kviser raskt

bli kvitt kviser

Bli kvitt kvisene!

Nå er det nok babling! Endelig har vi kommet til slagplanen min. Denne planen følger jeg hver eneste gang jeg merker en kvise begynner å dytte seg frem til overflaten, noen ganger går de helt vekk, andre ganger blir de mindre enn de opprinnelig hadde blitt om jeg ikke fulgte stegene nedenfor. Følg de morgen og kveld til utbruddet har gitt seg og gjerne gi tilbakemelding hvordan det funket for deg!

 

1. Rens huden med mild ansiktsrens

Det første du må gjøre er å vaske ansiktet ditt med en rens som ikke irriterer huden enda mer og som forebygger kviser. Denne rensen burde ikke etterlate olje da dette vil tette porene dine enda mer. Det beste er å bruke en ansiktsrens som har minst mulig tilsetningsstoffer og inneholder mest mulig godsaker mot kviser. Vent 15 minutter før du går videre til neste steg.

Jeg sverger på Acne.org regimen og anbefaler Dan Kern Cleanser på det sterkeste. Den irriterer ikke huden og er pH-balansert, dermed tørker den ikke ut ansiktet ditt og etterlater glatt og ren hud.

 

2. Benzoyl peroxide

Glem tannkrem og honning – kjør på med en krem som inneholder benzoyl peroxid. Dette er et bakteriedrepende stoff som angriper bakteriene som forårsaker kviser og uren hud.

Forskning viser at kremer som inneholder 2,5% benzoyl peroxide virker like godt som de med 10% benzoyl peroxide, den eneste forskjellen er at sistenevnte tørker ut huden mer enn nødvendig. Smør kremen i hele fjeset, ikke kun området du har kviser, og vent 15 minutter før du går videre til neste steg.

Acne.org sin naturlige Dan Kern Treatment har 2,5% benzoyl peroxide, er parabenfri og inneholder ikke parfyme.

 

3. AHA-krem i hele ansiktet

Det er viktig å bruke en krem som gir masse fuktighet, er eksfolierende uten å irritere og bidrar med å fjerne døde hudceller. Fuktighetskremer som inneholder AHA, alfa-hydroksysyrer, gjør nettopp dette og sørger for at huden blir myk og fin. Disse kan brukes hver eneste dag, men er spesielt viktig å bruke etter du har påført benzoyl peroxide.

Dan Kern AHA+ er av høy kvalitet, inneholder 10% glykolisk syre og har vært min favoritt og life saver i snart fire år.

 

4. Unngå sminke

Det aller beste er å hoppe over heldekkende sminke når du har kviseutbrudd slik at huden og porene får puste. Er du derimot nødt til å dekke de røde hovne kvisene dine anbefaler jeg at du bruker lett mineralpudder eller concealer som ikke inneholder parfyme eller andre kvisetriggende egenskaper.

Sørg for at makeup-børstene dine er rene og at du ikke irriterer kvisene enda mer ved påføring.

Har du prøvd bareMinerals sine produkter? Disse passer perfekt til de med uren hud og SPF 20 Correcting Concealer er min go-to når jeg har utbrudd. Den glir sømløst inn i huden og dekker supert samtidig som den lar huden puste hele dagen.

 • snapchat
 • makeup
 • nettbutikk

2 Discussions on
“DIY: bli kvitt kviser FORT!!!”

 • Enja Kjeldsen says:
  oktober 21, 2016 by 17:04

  HEI!

  Ser dere anbefaler Agne.org regimen mot kviser, og jeg har veldig lyst til å teste denne! På nettsiden Acne.org står det ingenting om shipping til Norge og de visste ikke om disse produktene er lovlige i Norge.

  Hvor får dere tak i disse produktene fra?

  Mvh
  Enja

 • Lea says:
  juni 3, 2017 by 18:30

  Bruk av en matte foundation vil ikke nødvendigvis hjelpe da den vil gjøre huden tørr, og huden må deretter produsere mer olje selv. Det er først da dette legger seg i porene og huden ikke blir renset, det blir kviser (om det kommer av sminken, obv). Så å bruke en oljete foundation gjør ingenting, men du må vite hvilke produkter som passer hudtypen og/eller hudtilstanden din. Også er det viktig at fuktighetskremen din ikke inneholder glyserin, lanolin, mineralolje osv. da disse ingrediensene ikke vil trekke inn, men ligge som en lag på huden og tette porene. Avslutt kveldsrutinen din med kaldt vann for å lukke porene.:)

Leave a comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.